15. august 2008

Ahjus kuivatatud tomatid

/Prindi retsept/

Laenasin kuivatatud tomatite idee Anni Arro kokaraamatust Sepamaa talu köök, mis on minu arvates üks ilusamaid ja omapärasemaid raamatuid - see üllatab oma lugejaid maahõngulise illustratsiooni ja hõnguga. Peab ütlema, et peale suurepärase maitse, on sellisel kujul valmistatud tomatid heaks kaunistuselemendiks. Kuivatatud tomateid saab aga valmistada peamiselt siis kui ilmad juba külmad, sest see eeldab siiski puuküttega ahju olmasolu. Kuigi ega keelatud ei ole ka väga madalal kuumusel (ca 50 kraadi juures küpsetada 5-6 tundi) elektriahjus neid valmistada, aga oh seda elektrikulu!!!


keskmise suurusega küpseid tomateid
(mere)soola


Lõika tomatid sektoriteks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et lõikepool jääks üles. Puista üle soolaga ja pista ahju. Küpseta neid niikaua, kuni tomatid on parajalt krimpsus, kuid natuke veel mahlased. Tomatite valmistamisel on oluline, et kuumus ei oleks liiga kõrge ning kuivatamine toimuks aeglaselt. Tomatid võib puuahju pista ka siis, kui kütmine on nö lõppjärgus. Pole hullu, kui jätta tomatid öösek kuivama!

2 kommentaari :

  1. Tere,
    Olen Anni Arro kokakunsti austaja aga paraku tomatite kuivatamine elektriahjus 50 kraadi juures 5-6 tunniga ei õnnestu kohe mitte kuidagi.Retseptis oleks vast pidanud kirjas olema, et seemned ja nö mahlane osa tuleks eemaldada.
    Terve plaaditäis läks luhta. Aga eks oleks pidanud ise targem olema ja omast tarkusest seemned välja võtma.

    Parimat siiski,
    Ivika

    VastaKustuta
  2. Tere Ivika,

    Kahju, et niimoodi juhtus. Mina mahlast osa ei eemalda, lõikan vaid tomati sektoriteks ning kohe ahjupannile. Siiamaani on kõik õnnestunud:)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails