14. juuli 2008

Õuna-kaerahelbe-kohupiimakook

/Prindi retsept/

Selle retsepti olin ükskord ammu kirjutanud oma märkmiku tagaküljele. Selle kirjutise olin juba ammu unustanud, kuid retsepti leides proovisin koogi kohe ära. Nüüd jään vaid sügist ootama, millal oma koduaia õuntest seda kooki uuesti teha saan.


Taigen:
200 g margariini
2 dl suhkrut
soola
6 dl neljaviljahelbeid
2 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3-4 õuna
500 g kohupiima
200 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
kaneeli

Sulata margariin, lisa suhkur, sool, neljaviljahelbed, jahu ja küpsetuspulber. Sega taignaks. Murenda 2/3 taignast koogipõhjaks.

Puhasta ja viiluta õunad. Kata taigen õunaviiludega, raputa peale suhkrut, kaneeli. Sega kohupiim hapukoore, munade ja suhkruga. Vala segu õuntele. Järelejäänud 1/3 taignale lisa veidi jahu, hõõru peeneks ja puista kohupiimale. Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit.

30 kommentaari :

  1. It could widen my imagination towards the things that you are posting.

    VastaKustuta
  2. Super hea kook, sain ämmalt paar aastat tagasi retsepti ja siiamaani pole isu täis saanud ;P

    VastaKustuta
  3. Isu on selle koogi järele suur. Kuid ise usun, et võiks neljaviljahelveste asemel kasutada kaerahelbeid. Sest mul lihtsalt ei ole neid. Või kuidas? Kui need ei sobi, siis tuleb poest neljaviljahelbed osta :D

    VastaKustuta
  4. Ma kardan et tavaliste kaerahelvestega võib kook tiba kõvaks jääda. Küll aga, kui sul leidub kodus kiirkaerahelbeid, siis nendega võib kindlasti proovida!

    VastaKustuta
  5. OK, ei võta riski ja ostan neljaviljahelbeid :)

    VastaKustuta
  6. Helbed on koju toodud ja plaanin kooki teha 1.maiks. Ütle palun,mis mõõtmetega koogivormis küpsetasid? Pildilt saan aru , et vorm on olnud neljakandiline!?

    VastaKustuta
  7. just, kasutasin 32x32cm mõõduga kandilist koogivormi.

    VastaKustuta
  8. Kook sai tehtud. See 32x32 on jah just ahjupanni mõõt aga vaatasin et siis tuleb kook õhuke, kui plaat täis teha. Tegin nõksu väiksema. Mis muud, kui tänud jälle sulle, Ragne. Mulle sobivad hästi kõik kaerahelvesta ja kohupiimaga tehtud küpsetised. Kodujuustuga tahaks mõnda kooki/torti veel proovida teha.

    VastaKustuta
  9. Issake Lissu, ma pean praegu vabandama. Praegu alles märkasin, et mul väike viga kommentaaris. Selle koogi tegin ma vormi, mis on mõõtudega 32x16cm, MITTE 32x32. Minupoolne hooletu apsakas:(

    VastaKustuta
  10. Ragne, vabandused vastu võetud :)) Aga sellegipoolest tuli kook hea, sest tegin ikkagi oma äranägemise järgi ja ehk ta siis õigete mõõtmetega tuligi. Olen seda kooki juba teine kordki teinud :)

    VastaKustuta
  11. Just, sest kui oleks seda teinud minu antud valede mõõtmete järgi, siis oleks see selline kahvatult õhuke tulnud:)

    VastaKustuta
  12. Täielik selle blogi fänn. Nädalavahetusel tegin juustusarvekesi, superhead. Täna siis seda õunakooki. Kiitust jagus kõigilt. Aitäh toredate retseptide jagamise eest!

    VastaKustuta
  13. mul oli täna meeletu kohapiimakoogi isu ja siis tulin siia kiikama. Ja uskumatu, mul oli olemas kõik kompunendid peale küpsetuspulbri ja koogivormi. Sügasin tükkaega pead ja siiski mõtlesin välja. Vormi asemel kasutasin leivavormi ja kuna küpsetuspulbrit polnud ja soodat ka siis proovisin riskida teha kook ilma selleta.
    Ütleme nii, et ma pole just eriline magusa meister (pannkoogid ja muffinid on ainus mida teha oskan), siis nüüd sain kinnitust, et leivavormis on ka võimalik kook teha (Y) ja uskumatu kui hea see kook välja tuli...
    Nüüd siis oskan kolme magusat teha... tänud sulle Ragne :)

    VastaKustuta
  14. Väga hea kook sai taaskord :) Siit blogist ikka saab palju häid mõtteid. Kõik mulle meeldivad asjad koos-õunad, helbed ja kohupiim. Edu;)

    VastaKustuta
  15. SUPER hea kook! Ma küll patustasin sel korral ja tegin koogi topelt koguse õunte ja poole taignaga (kodus oli vähe helbeid), mille pealmisele osale lisain kaerahelbeid lisaks ja panin selle 25cm diameetriga vormi. Tulemus oli suussulav! Olin sunnitud kutsuma külalised, et ma seda üksinda kõike ära ei sööks :D

    Su retseptid on ülihead ning põõrdun su blogi juurde üha uuesti ja uuesti selle usaldusväärsuse pärast tagasi :)
    Aitähh sulle, et meie kõigiga oma katsetusi jagad,
    Triin

    VastaKustuta
  16. Tore kui retsept välja tuli:) Kusjuures tegin seda kooki just eile töökaaslastele. Kaerahelbeid ei olnud, aga see-eest läks kasutusse šokolaadimüsli....väga maitsev ja sobis hästi. Et ikka i-l täpp ka peal oleks tegin koogile veel peale šokolaadiglasuuri võist, kakaopulbrist, suhkrust ja kohvikoorest.

    VastaKustuta
  17. Hmm, koogi nimi on kaerahelbekook, aga sisaldab neljaviljahelbeid?

    VastaKustuta
  18. Nimi ja retsept veidi vastuolus. Aga kook hea, võib nii müsli, kaerahelveste või neljaviljahelvestega teha. Nimi kooki ei riku:)

    VastaKustuta
  19. Tere,
    Plaan on seda kooki ahjuplaadil teha(mõõtmeid ei tea,kuna mõõdulint hetkel jalad alla võtnud). Kuidas kogustega arvestama peaksin, mida juurde panema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina küpsetan seda kooki alati 31 x 23 cm vormis ja see kogus on sinna just sobiv.

      Kustuta
  20. Tere Ragne,
    Kas margariini asemel saab ka retseptis võid kasutada?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja loomulikult. Ise küpsetan seda kooki ka juba pikemat aega ikka võiga, muudan retseptis ka selle ära. Lisa sama kogus ehk siis 200g võid.

      Kustuta
    2. Ja loomulikult. Ise küpsetan seda kooki ka juba pikemat aega ikka võiga, muudan retseptis ka selle ära. Lisa sama kogus ehk siis 200g võid.

      Kustuta
  21. Tere, Ragne! Millega võiks retseptis asendada nisujahu?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails