10. juuli 2008

Odrajahuvaht

Mõni aeg tagasi oli mul tõeline kohupiimakaraski maania. Küpsetasin seda ahjus ning sõin kuumalt ehtsa taluvõi või tilliga maitsestatud toorjuustuga. See himu on aga mõneks ajaks taandunud ning kapis seisab veel poolik kott odrajahu. Seesama odrajahu leiab väärilist kasutust ühes mõnusas vahus. Täpsemalt odrajahuvahuna, mis mannavahu pisut tervislikum õde!


neljale


1 l veega lahjendatud siirupit (retseptis kasutatud jõhvikasiirupit)
2-4 sl suhkrut (kogus oleneb vedeliku hapukusest)
2 dl odrajahu

Kuumuta potis veega lahjendatud siirup ja suhkur keemiseni. Seejärel nirista juurde odrajahu (ise pidevalt segades). Kuumuta segades keskmisel kuumusel, kuni saavutad vedelama konsistentsiga segu (vajadusel lisa vedelikku). Vajadusel maitsesta täiendavalt ning lase segul jahtuda. Seejärel vahusta segu mikseriga heledaks vahuks. Serveeri koos külma piimaga.

1 kommentaar:

  1. See odrajahuvaht on Sul nii lahedalt tumedat värvi. Peaks ise ka arooniatega proovima..

    VastaKustuta