13. juuli 2008

Minu uus lemmikloom:)

Kuna olen suur juurviljade sõber, siis söön neid üsna tihti paratamatult aga keedetult. Juba ammu mõtlesin, et kui lahe oleks omada aurutit - juurviljad tulevad tunduvalt vitamiinirikkamad ning ka kordi maitsvamad, nii vähemalt on rääitud. Mõtted aurutist jäidki aga millegipärast ainult mõteteks. Nädala alguses tuli mehega juttu ajades hetkeks teemaks ka auruti - lihtsalt arutasime, mis aurutiga teha saaks. Järgmisel päeval, kui oma pisipõnniga linnapealt jalutamast tulin ja kööki astusin, laiutas köögilaual suur kast, lähemale minnes, sain aru, et see oli minu kaua unistatud auruti. Uskumatu, poleks sellist üllatust osanud oodatagi:):):) Aga eks need ootamatud üllatused ongi kõige-kõige.

Ega siis muud kui linna peale juurikaid ja muud vajalikku ostma. Eile saigi see imeriist ka proovitud. Nagu oleks seitsmendas taevas - porgand, kaalikas ja muud juurviljad pole elu sees nii maitserikkad ja värvikad olnud, lõhe mida sai aurutatud pole elu sees nii lihane olnud ning kaste, mis sai valmistatud juurviljadest ülejäänud mahlast pole iial nii pehme olnud. Tundub, et järgmine nädal koosneb minu menüü neist uskumatult maitsvatest juurviljadest - ja pealegi valmib kõik ilma vaevata. Kõlab nagu Top Shop´i reklaam:D, aga nii see tõepoolest on - viskad toidu aurutisse, paned taimeri soovitud ajaks tööle ning lähed muid tegemisi tegema. Sinu ainsaks ülesandeks jääb vaid kuulata, millal taimer helisignaaliga toidu valmimisest märku annab.

PS! Ausalt öeldes, kui keegi oleks auruti-luksusest mulle lähemalt rääkinud, oleks see mul juba ammu köögis olemas olnud.

7 kommentaari :

  1. Tere Ragne:) Ma nüüd siis siiani jõudnud.Vabandan ,et sind nii tihti tüütan.Küsin ,et kuidas auruti elab,kas endiselt parim sõber ja kas oled ehk midagi tähelepanu väärset temaga ette võtnud? Mõtlen ka juba pikemat aega tervislikult toituma hakata ja auruti oleks ideaalne aga olen alati mõelnud et see rohkem reklaam ja pole tast asja.Palun siis head ja vead kirja panna:)Ja tead ehk ka hinnaklassi.Parimat,
    Geena.

    VastaKustuta
  2. Geena, mis tüütamisest siin jutt on? Tore, kui on teisigi kokandushuvilisi:)

    Auruti endiselt parim sõber:) Asetseb ilusti riiulil ning mitte kapis peidus. Ma siiamaani olen lummatud erinevate juurikate uskumatult maitsvast maitsest. Samuti on meie pere lemmik aurutis valmistatud lõhe. Tõeliselt hea tuleb. Maitsestan lõhe soola-pipraga, natuke piserdan sidrunimahla peale. Seejärel määrin kala kokku rohelise tilli, hapukoore ja majoneesiga. Aurutan ca 15 minutit ja voilaaa! Kasutan aurutit ka mahla tegemisel, nii hea lihtne ja kiire. Ei pea suurt mahlaaurutit kusagilt keldrinurgast üles tarima.

    Hinnaklassilt on minu konkreetne mudel hetkel hinnaga 550.-. Mina olen täiesti rahul. On ka kallimaid. Nendel siis digitaalne displei ning kolmekorruselised.

    VastaKustuta
  3. Tere:)
    Tänan väga ja arvatavasti lähen täna ja uurin mis hinnad meil siin on ja kui sama odav siis ostan ära ja hakkan juurikaid pugima,et siinsetest maitsvatest roogadest paksuks ei läheks:)Neid muidugi valmistan edasi mulle meeldib väga süüa teha eriti küpsetada ja sõpru ja pere üllatada:)Geena

    VastaKustuta
  4. Huvi pärast küsin, kuidas on nüüd, aastaid tagasi selle masinaga sõprus sul? :) Mulle tundub, et mulle on seda masinat vaja :)

    VastaKustuta
  5. ...kusjuures see on mul siiani köögis pidevalt kasutusel. Kappi pole ära peitnud ning tolmu koguma pole pannud:) Mina soovitan - tervislik ja maitsev üheskoos. Tavaliselt teen aurutatud juurvilju just liha kõrvale. Eriline kartulisõber ei ole (tegelikult tarbingi seda minimaalselt). Eelistan pigem maitserikkaid aurutatud lillkapsaõisikuid, porgandit ja kaalikat:)

    VastaKustuta
  6. tere, mind huvitab et kas näiteks talvisel perioodil sobib aurutajas ka külmutatud juurikaid teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas mõtled külmutatud juurviljade alla poes müüdavaid valmissegusid? Kui jah, siis nende aurutamisel ei ole erilist mõtet. Juurviljade aitse on juba kadunud ning aurutaja enam miskit kasulikku kahjuks teha ei saa.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails