1. juuli 2008

Maasikane musi

Kuna maasikad riknevad üsna kiiresti, siis tuli midagi kodus olevate värskete maasikatest maasikatega midagi teha. Meisterdasin kihilise magustoidu. Tiramisust ajendatuna kastsin küpsised kangesse kohvisse.


kahele

Kaste:
2 dl piima
2 tl tärklist
2 spl suhkrut
vaniljesuhkrut


Täidis:
6 šokolaadiküpsist
viilutatud maasikaid
(maitse)kohvi


Valmista kaste nagu teeksid piimakisselli: sega 0,5 dl piima tärklisega. Kuumuta ülejäänud 1,5 dl piima (ära lase keema tõusta), lisa suhkur ning vaniljesuhkur ja sega. Tõsta tulelt ning sega juurde tärklisega segatud piim. Tõsta kogu segu uuesti pliidile ning kuumuta madalal kuumusel kuni segu pakseneb. Seejärel jahuta veidi aega. Valmista küpsiste immutamiseks kange kohv. (Ise valmistasin magustoidu mandlimaitselisest maitsekohvist, kui seda ei ole võid lisada kohvile paar tilka meelepärast essentsi või immutada küpsiseid tavalise kohviga). Võta 2 küpsist ning immuta neid kergelt kohvis. Aseta küpsised mõlema pokaali põhja. Lao selle peale viilutatud maasikad ning kõige peale pane ca 3 spl piimakisselli kastet. Selle peale tõsta järelejäänud immutatud küpsised, siis maasikad ning kõige lõpuks piimakissell. Aseta külmkappi tahenema. Kaunista küpsisepuru või kakaoga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar