8. juuli 2008

Lillkapsapüreesupp

Selle lihtsasti valmistava supile võib soovi korral lisada ka kanafilee tükke, krabipulki või mistahes liha. Ise valmistasin seekord lihata supi. Nii või teisiti maitseb see supp ikka oivaliselt. Serveerisin suppi oliiviõliga maitsestatud saiakrutoonidega, kõrvale serveerisin sinihallitusjuustukukleid.


neljale

4 kartulit
1 keskmine lillkapsapea
1 puljongikuubik
ca 150 g sulatatud juustu
pipart
Saiakrutoonid:
2 saiaviilu
(maitse)õli
Pane potti ca liiter vett. Poolita kartulid ning keeda neid puljongikuubikuga maitsestatud vees. Kui kartulid on enam-vähem pehmed, lisa lillkapsas õisikutena. Lisa juurde niipalju vett, et lillkapsas oleks veega vaevu kaetud. Keeda seni kuni lillkapsas on pehme. Jahuta veidi ning püreesta saumikseriga. Pane supp uuesti keema ning sega sisse sulatatud juust. Sega seni, kuni juust sulanud, maitsesta pipraga. Serveeri suppi saiakrutoonidega.

Krutoonide valmistamiseks lõika saiad kuubikuteks. Piserda neile peale õli ning sega kergelt. (Ise kasutasin enda tehtud maitseõli küüslaugu ja basiilikuga). Küpseta krutoone ahjus 175 kraadi juures, kuni krutoonid muutuvad krõbedaks. Valmis krutoonid aseta supi peale.

11 kommentaari:

  1. See supp tuli väga nämma. Lapsele panin hapukoort peale. Ja ta isegi küsis suppi juurde veel.;)

    VastaKustuta
  2. See supp on ülimaitsev ka siis, kui kartul asendada porgandiga!

    VastaKustuta
  3. Olen seda suppi juba mitu korda teinud ja terve pere naudib. Tõsiselt väga hea supp.

    VastaKustuta
  4. Väga maitsev on. Tegin topeltkoguse mitmeks päevaks.

    VastaKustuta
  5. Kui palju see lillkapsapea umbes kaalub? Kas ca kg või pigem 0,5 kg?

    VastaKustuta