12. juuli 2008

Kiirkook maasikate ja pähklitega

See kook meenutab kohati kaeraküpsist, ainult et kook tuleb ikka tunduvalt pehmem. Mõnusalt krõbe pähkli-kaerahelbe kate on trooniks maasikatäidise juures. Hoiatan igaks juhuks – see kook täidab tohutult hästi kõhtu – oma arvates lõikasin küll väikese tüki endale taldrikule, kuid terve õhtu oli kõht nii täis.


Valmistusaeg 1h, sh 35-40min küpsetamiseks.
12 tükki

200 g jahu
200 g kaerahelbeid
250 g võid – lõigatuna väikesteks tükikesteks
175 g suhkrut
1 sidruni riivitud koor
100 g pähkleid
250 g maasikaid + 2 spl suhkrut


Eelkuumuta ahi 190 kraadini. Määri võiga umbes 23x23cm ahjuvorm. Raputa jahu, kaerahelbed toatemperatuuril võitükid kaussi ja sibli sõrmedega läbi. Lisa suhkur, sidrunikoor ja ¾ pähklitest, sega käega. Pressi kokku, et vormuksid suured kleepuvad kamakad.
Pane 2/3 segust vormi põhja ning patsuta parajalt kinni. Laota peale maasikad, mille peale raputa suhkrut, seejärel ülejäänud kaerahelbeseguga. kõige peale vajuta pähklite ülejääk ja vajuta kergelt kinni. Küpseta 35-40 min, kuni pealmine kiht on kahvatukuldne. Kuni kook on veel kuum lõika see u 12 tükiks (vastasel juhul on hijem jahtununa kooki raske lõigata). Lase plaadil jahtuda.

Hüva nõu: seda kooki saab valmistada ükskõik millistest värsketest või külmutatud marjadest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar