24. juuli 2008

Ühepajatoit

/Prindi retsept/

Üle pika aja sai tehtud ühepajatoitu. Teen seda toitu kahte moodi – suurte juurvilja tükkidena ja rohke vedelikuga (keedetud) ning väikesteks juurviljakuubikuteks lõigatuna (põhjalikult läbi hautatud). Seekord siis valmis toit viimase meetodi järgi.


neljale

300 g suitsuliha
1 sibul
4 porgandit
1 keskmise suurusega kaalikas
8 kartulit
0,5 kapsapead
1,5 puljongikuubikut
leesputke (soovi korral)
5 pipratera
majoraani

Haki sibul. Lõika suitsuliha, porgandid, kaalikas, kartulid ja kapsas väikesteks kuubikuteks. Prae sibul pannil klaasjaks, lisa suitsulihakuubikud. Prae veel veidi ning lisa siis porgandikuubikud. Lisa vett niipalju, et kõik oleks ilusti kaetud. (NB! Jälgi veekogust hautamise ajal! Lisa kohe vett, kui see aurustub ning väheneb). Lisa puljongikuubik, pipraterad ning leesputk. Hauta madalal kuumusel kaane all, vahepeal kogu autist segades.. Natukese aja pärast lisa kaalikakuubikud. Jätka hautamist. Kui porgand ja kaalikas pehmenevad, lisa kartul. Hautamise lõpul lisa kapsas. Maitsesta majoraani ning vajadusel vähese soolaga. Kui kogu hautis on pehme, tõsta toit tulelt ning serveeri kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar