9. juuli 2008

Dominotrühvlid

Trühvleid on vahel harva kui neid söön üsna mõnus nautida tassikese kange kohviga. Selle trühvliretsepti sain Evelini blogist. Päris pikka aega oli plaan just neid trühvleid proovida, sest retsept tundus lihtne, seetõttu tekkis huvi, milliseks kujuneb lõpptulemus. Lõpuks sai see trühvlitegu ka tehtud. Kuna kapis oli üle tume šokolaad kirssidega, siis kasutasin seda katte tegemisel, kuigi järgmine kord ostan kindlasti kõige tavalisemat tumedat šokolaadi, sest kohati käis kirsimaitse üle dominotrühvlite sisust, mille kohta võib ausalt öelda, et maitselt on nende trühvlite täidis võrratu!!!

ca 25 tükki

175 g Domino küpsiseid
90 g toorjuustu (kasutasin Bounjour´i)
4 tavalist vaniljeküpsist (näiteks Selga)

Kate:
ca 100 g tumedat šokolaadi
2 spl õli


Purusta küpsised peeneks puruks (kasutasin saumikserit). Lisa toorjuust ning mikserda saumikseriga nii kaua, et segu oleks kreemjas. Purusta vaniljeküpsised ning lisa segule (vaniljeküpsiseid pole vaja väga peeneks teha, sest need peavad jääma täidisesse väikeste tükkidena). Tõsta kogu segu mõneks ajaks külmkappi tahenema. Vormi segust kuulid ning aseta need uuesti külma natukeseks ajaks. Sulata šokolaad vesivannil. Sulanud šokolaadile lisa juurde õli, sega. Seejärel kasta iga trühvel šokolaadi. Aseta seejärel trühvlid fooliumile ning pane külma tahenema.

23 kommentaari :

  1. Miks mul jäid käed sokolaadised kui söön ;( Kas tegin midagi valesti?

    VastaKustuta
  2. Tere:)
    Kui ma tahan jõuluks pakki teha neid trühvleid siis kuna teha ja kuidas hoida neid?Palun nippe:)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne1 - ehk ei olnud glasuuri valmistamiseks kasutatud šokolaad väga kvaliteetne. Just eile katsin piparkooke mingisuguse piimašokolaadiga. Oli suht odav poes ja mõtlesin et kasutan piparkookide peal ära. Juhtus aga sama lugu - šokolaad ei tõmbunud tahkeks tagasi, eeldasin, et tegu ei olnud kõige kvaliteetsema tootega.

    Anonüümne2- mina olen neid trühvleid kingiks teinud. Olen pannud iga trühvli eraldi spetsiaalsesse trühvlivormi (need samasugused nagu muffinivormid, ainult et väiksemad), panen need kenasse karbikesse, pisike lips peale ja voilaa:)

    VastaKustuta
  4. Tänud kiire vastuse eest aga oli kahjuks väga kvaliteetne sokolaad aga tead endal kannatust vähe. Täna juba väga hea ja ei määrinud, ju ei jaksanud ära oodata. Kuigi 70% kakaod seal sokolaadis äkki liiga palju sest sulas hästi ja voolas maha sealt kommi pealt ka hästi täna kasutasin teiste trühvlite pealt vähema sokolaadi sisaldusega ja jäi paremini peale, eks näis kas see määrib...äkki olid käed ärevusest higised;))) esimene kord ikkagi;) Rahulikku Jõuluaega;)

    VastaKustuta
  5. Ehk ei olnud trühvlid glasuuri tahkumiseks liialt jahedas kohas? Mina olen teinud nii 70%-lise kui ka 82% kakaosisaldusega šokolaadiga ja pole probleemi olnud. Aga hoian pöialt igastahes ja ilusat jõuluaega Sullegi!

    VastaKustuta
  6. Kust võiks Pärnus leida neid väikseid paberist vorme?

    VastaKustuta
  7. Olen näinud neid Port Arturi toidupoes, samuti ka Novaluxis. Ehk on ka suures Maximas?

    VastaKustuta
  8. Palju sellest kogusest umbes saab,kui teha paraja suurusega kommid?

    VastaKustuta
  9. Kui teha selised pagaripoiste rummikookide suurused, siis ehk 6 tükki:)

    VastaKustuta
  10. Aga miks kattesse lisaks šokolaadile on vaja veel lisada 2 spl õli?
    Kas see on sellepärast, et muidu jääb sulašokolaad liiga paks?
    Kui nii siis miks ei võiks näiteks õli asemel hoopis veidike lisada 35% koort. See õli tundub mulle kuidagi võõras seal ja ma pole sellist kooslust nagu varem kuskil täheldanud.
    Igastahes panin segu juba külmkappi tahenema aga katteosa tekitas küsimusi.
    Tervitades,
    Mari

    VastaKustuta
  11. Õli lisades jääb glasuur veidi pehmem ja läikivam - toimin alati nii šokolaadiglasuuride valmistamisel. Koort hästi ei soovita lisada, kuna see võib sulašokolaadi tükki ajada.

    VastaKustuta
  12. Olen samuti neid trühvleid teinud ja kattes erinevaid variante katsetanud. Tume sokolaad siiski parim. Viimane kord samamoodi libastusin sellele kirssidega tumedale sokolaadile ja mis salata- sokolaad on hea, aga siia ei sobi tõepoolest sugugi. Kohe väga häiriv oli. Teised küll kiitsid, aga kui oled ka muid variante proovinud, siis... Ja koorega olen ka mina glasuuri suutnud ära rikkuda! Tükki läheb tõepoolest!

    VastaKustuta
  13. Jah, see tume kirssidega šokolaad matab kogu hea täidise maitse enda alla ära:(

    VastaKustuta
  14. Mul polnud saumikserit, toorjuust oli ka selline tahkem... küpsisemass tuli üsna tihedavõitu, aga sellest oli väga hea pallikesi teha. Käte vahel läksid pehmemaks niikuinii.

    Šokolaadiga tegin nii, et ei lasknud täiesti vedelaks seda. Rullisin pallikesi lusikatega šokomögina sees - üpris lihtne oli, kuid see-eest jäi kate veidi mügarlik. Maitse oli ikkagi hea!

    VastaKustuta
  15. yummy, neeed on superhead. Ja päris kerge on teha ka... sooovitan kõigile.

    VastaKustuta
  16. Kas tasuks proovida need trühvlid kasta ka valgesse šokolaadi? Või jääks siis liiga läila, kleepuv?

    VastaKustuta
  17. Minul on trühvlitega selline põhimõte, et üks trühvlikomm peab sobima tassikese kange kohviga, mis siis tähendab, et ta peab olema piisavalt magus, et sobiks kohvikõrvale magusavajaduse kätte saamiseks:)

    Nii, et ma arvan, et valge šokolaadiga võib proovida küll.

    VastaKustuta
  18. kust selliseid armsaid väikseid roosikesi saab osta?

    VastaKustuta
  19. Sellised roosinupud pärinevad Gurmans teede sortimendist. Näiteks Rimis ja Selverites on Gurmans teede riiul täiesti olemas - sealt leiabki need väikesest kandilisest plekkpurgist:)

    VastaKustuta
  20. Vastused
    1. Jahedas hoides säilivad ma pakun, et veidi üle nädala? Ise pole täpselt aega võtnud, kuna need süüakse paari päevaga juba ära.

      Kustuta
  21. Kiidusõnad. Lihtne ja kiire valmistada ja maitsvad. Loodan, et maitsevad ka neile, kellele tänutäheks kotti sattusid :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails