13. november 2007

Omleti-tortillad

/Prindi retsept/

Veel üks hea asi, mida tortilladest valmistada. Kui hommikul meedib rohkem süüa, sobivad need ideaalselt hommikusöögilauale. Ise valmistan neid tavaliselt lõunaks, sest ühest tortillast saab ikka kõhu väga täis.


kahele

2 mehhiko nisutortillat
2 muna
1 dl piima
soola, pipart
lihamaitseainet
1 spl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g riivjuustu
ca 2 spl hapukoort
2 tl majoneesi
pool tomatit või hapukurki

Valmista omlett, selleks vahusta munad vispliga korralikult vahuks lisa piim ning maitsesta soola, pipra ja lihamaitseainega. Lisa pidevalt segades juurde jahuga segatud küpsetuspulber. Sega korralikult. Vala muna-segu pannile ja küpseta keskmisel kuumusel omletti ühelt poolt. Kui oomlett on kergelt kuldpruun, pööra omlett ümber ja küpseta veel veidi.

Aseta tortillad lauale ning laota nende peale riivjuust (jäta natukene ka tortilla peale panekuks. Seejärel aseta mõlemale tortillale pool omletti (tükelda omlett enne ära, nii saad seda ühtlasemalt tortillale jaotada jaotada). Seejärel lisa hapukoor ja majonees. kõige peale aseta tükeldatud tomati või hapukurgi tükid. Võid kergelt lisada ka soola, kui omlett tuli magedam. Seejärel keera tortillat kokku rulliks ning kinnita hambatikuga. Aseta tortillad ahjuplaadile ning kata järgijäänud juustuga. Grilli või küpseta ahjus mõni minut kuni juust on sulanud ja kergelt kuldpruun.

12. november 2007

Banaani-kookosemuffinid

/Prindi retsept/

Banaaniga küpsetised on alati nii head, see tuleb aga miskipärast alati maitsmisel meelde. Seepärast olengi vist banaani väga vähe küpsetistesse lisanud. Igatahes need muffinid tulid küll head välja ja kerkisid ka ilmatu palju. Retsept on laenatud raamatust Muffinid. Algselt oli retseptis sees ka rosinad, kuid minu arvates muutuvad rosinad muffinite sees kuidagi kuivaks ja mõttetuks, seepärast jätan need enamustest muffini retseptidest välja.

ca 19 tükki

4 dl jahu
4 spl suhkrut
4 spl fariinsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 dl kookoshelbeid
2 keskmist banaani
1 muna
1,25 dl piima
50 g sulatatud margariini


Kattepuru:
1 dl kookoshelbeid
1 spl pruuni suhkrut
2 spl tükeldatud margariini
0,25 tl kaneeli


Lõika banaanid väikesteks tükkideks. Sega omavahel kõik kuivad ained ning lisa seejärel ka banaanitükid. Klopi kokku toasoe piim, leige sulamargariin ja muna ning lisa kuivale segule. Sega võimalikult vähe,et tainas ei muutuks sitkeks. Jaga segu muffinipesadesse.

Näpi katteained sõrmedega sõmeraks ja puista segu muffinite pinnale (vt alumine pilt). Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.

1. november 2007

Kana-tortillad

/Prindi retsept/

Uskumatult lihtne ja hea toit. Ja mis kõige parem - väga lihtne valmistada. Kui isu on vürtsisema toidu järele, olen lisanud lisaks tomatile ka rohelist kaunpipart peeneks hakituna. Soovitan!


kahele

2 Mehhiko nisutortillat
120 g kanafileed
kanamaitseainet
soola
pipart
pool tomatit
130 g riivjuustu
hapukoort
majoneesi


Tükelda kanafilee väikesteks tükkideks ning prae pannil, maitsesta rohke kanamaitseainega, lisa natuke ka soola ja pipart.

Haki tomat väikesteks tükkideks. Seejärel aseta tortillad lauale, kata riivjuustuga (jäta väike osa riivjuustu ka tortillale peale panemiseks). Riivjuustu peale pane praetud kanafileed. Seejärel määri kergelt hapukoore ja majoneesiga ning pane selle peale tomati tükid. Aseta tortilla ääred üksteise peale ning kinnita hambatikuga. Kata tortillad juustuga. Grilli või küpseta ahjus mõni minut kuni juust on sulanud.

Kräsupea

/Prindi retsept/

Seda kooki olen ma juba mitu-mitu aastat teinud ja võib öelda, et see kuulub minu nö kuldvaramu retseptide hulka. Antud kogusest saab üsna suure kräsupea. Ise olen tavaliselt kasutanud 23 x 35 cm ahjuplaati, mis tundub olevat koogi tegemiseks üsna sobiv, kuid muidugi võib kasutada ka suuremaid või väiksemaid koogivorme. Koogi valmistamisel olen pannud enne hapukoore täidise peale panemist pruunile põhjale kirsse. Ausalt öeldes eelistan aga ikka nö originaal kräsupead.


Hele põhi:
1,5 kl jahu
1 kl suhkrut
1 tl küpsetuspubrit
2 muna
200 ml hapukoort


Vahusta munad suhkruga. Lisa jahu (küpsetuspulbriga segatud) ning seejärel hapukoor. Vala küpsetusplaadile. (Kasutan tavaliselt 23cm x 35cm ahjuplaati). Küpseta 175 kraadi juures kuni pealt kuldpruun.

Tume põhi:
Samad ained mis heledal põhjal , ainult lisa 3 spl kakaod. Küpseta pärast heledat põhja.

Glasuur:
2 spl võid
3 spl kakaod
1-2 spl hapukoort


Sulata pliidil või, lisa kakao ja sega. Lõpuks lisa ka hapukoor, sega veel, kergelt pliidil kuumutades.

Immutamiseks:
800 g hapukoort
(heleda põhja immutamiseks)

Peale heleda põhja küpsemist, lõika hele põhi umbes 1,5 cm x 1,5 cm suurusteks ruutudeks. Sega hapukoor ja koogi ruudud. Lase veidi seista. Pane segu valmis küpsenud pruuni põhja peale, silu ära ja vala peale glasuur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails