13. november 2007

Omletivrapp

Veel üks hea asi, mida tortilladest valmistada. Kui hommikul meedib rohkem süüa, sobivad need ideaalselt hommikusöögilauale. Ise valmistan neid tavaliselt lõunaks, sest ühest tortiljast saab ikka kõhu väga täis. 
 

150 g broilerikintsuliha
2 tortiljat (ca 19 cm läbimõõduga)
2 sl sulatatud juustu
rukolalehtilehti
1 marineeritud kurk
2 sl Kreeka jogurtit või meelepärast salatikastet
soola, pipart  

Omlett
2 muna
4 sl piima
soola, pipart

Valmista esmalt omlett: klopi komponendid omavahel vahule, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta väiksemal pannil pisut õli ning vala pool munasegust pannile. Küpseta omlett mõlemalt poolt valmis ning tõsta taldrikule. Valmista ülejäänud segust ka teine omlett.

Prae kintsuliha pannil mõlemalt poolt valmis, vahepeal maitsesta kindlasti soola-pipraga! Seejärel lõika linnuliha viiludeks.

Määri tortiljadele sulatatud juust. Aseta mõlematele tortiljadele küpsetatud omlett. Lisa rukolalehed ning kurgiviilud. Seejärel jaota peale kanaviilud. Piserda üle Kreeka jogurti või salatikastmega ning maitsesta soola-pipraga. Keera tortiljad rulli ning asu sööma!

*Broilerikintsuliha asemel võite kasutada ka juba küpsetatud linnuliha.
**Soovi korral võid täidisesse lisada ka eelnevalt pannil praetud kukeseeni!

12. november 2007

Banaani-kookosemuffinid

/Prindi retsept/

Banaaniga küpsetised on alati nii head, see tuleb aga miskipärast alati maitsmisel meelde. Seepärast olengi vist banaani väga vähe küpsetistesse lisanud. Igatahes need muffinid tulid küll head välja ja kerkisid ka ilmatu palju. Retsept on laenatud raamatust Muffinid. Algselt oli retseptis sees ka rosinad, kuid minu arvates muutuvad rosinad muffinite sees kuidagi kuivaks ja mõttetuks, seepärast jätan need enamustest muffini retseptidest välja.

ca 19 tükki

4 dl jahu
4 spl suhkrut
4 spl fariinsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 dl kookoshelbeid
2 keskmist banaani
1 muna
1,25 dl piima
50 g sulatatud margariini


Kattepuru:
1 dl kookoshelbeid
1 spl pruuni suhkrut
2 spl tükeldatud margariini
0,25 tl kaneeli


Lõika banaanid väikesteks tükkideks. Sega omavahel kõik kuivad ained ning lisa seejärel ka banaanitükid. Klopi kokku toasoe piim, leige sulamargariin ja muna ning lisa kuivale segule. Sega võimalikult vähe,et tainas ei muutuks sitkeks. Jaga segu muffinipesadesse.

Näpi katteained sõrmedega sõmeraks ja puista segu muffinite pinnale (vt alumine pilt). Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.

1. november 2007

Kana-tortillad

/Prindi retsept/

Uskumatult lihtne ja hea toit. Ja mis kõige parem - väga lihtne valmistada. Kui isu on vürtsisema toidu järele, olen lisanud lisaks tomatile ka rohelist kaunpipart peeneks hakituna. Soovitan!


kahele

2 Mehhiko nisutortillat
120 g kanafileed
kanamaitseainet
soola
pipart
pool tomatit
130 g riivjuustu
hapukoort
majoneesi


Tükelda kanafilee väikesteks tükkideks ning prae pannil, maitsesta rohke kanamaitseainega, lisa natuke ka soola ja pipart.

Haki tomat väikesteks tükkideks. Seejärel aseta tortillad lauale, kata riivjuustuga (jäta väike osa riivjuustu ka tortillale peale panemiseks). Riivjuustu peale pane praetud kanafileed. Seejärel määri kergelt hapukoore ja majoneesiga ning pane selle peale tomati tükid. Aseta tortilla ääred üksteise peale ning kinnita hambatikuga. Kata tortillad juustuga. Grilli või küpseta ahjus mõni minut kuni juust on sulanud.

Kräsupea

Seda kooki olen ma juba mitu-mitu aastat teinud ja võib öelda, et see kuulub minu nö kuldvaramu retseptide hulka. Antud kogusest saab üsna suure kräsupea. Ise olen tavaliselt kasutanud 23 x 35 cm ahjuplaati, mis tundub olevat koogi tegemiseks üsna sobiv, kuid muidugi võib kasutada ka suuremaid või väiksemaid koogivorme. Koogi valmistamisel olen pannud enne hapukoore täidise peale panemist pruunile põhjale kirsse või ise tehtud kirsikompotti!
 
 
Hele põhi:
1,5 kl jahu
1 kl suhkrut
1 tl küpsetuspubrit
2 muna
200 ml hapukoort
 
 
Vahusta munad suhkruga. Lisa jahu (küpsetuspulbriga segatud) ning seejärel hapukoor. Vala küpsetusplaadile. (Kasutan tavaliselt 23cm x 35cm ahjuplaati). Küpseta 175 kraadi juures kuni pealt kuldpruun.  
 
Tume põhi: Samad ained mis heledal põhjal, ainult lisa 3 sl kakaod. Küpseta peale heledat põhja.  
 
Glasuur:
2 sl võid
3 sl kakaod
1-2 sl hapukoort
 
Sulata pliidil või, lisa kakao ja sega. Lõpuks lisa ka hapukoor, sega veel, kergelt pliidil kuumutades.  
 
Immutamiseks: 800 g hapukoort (heleda põhjale)
Peale heleda põhja küpsemist, lõika hele põhi umbes 1,5 cm x 1,5 cm suurusteks ruutudeks. Sega hapukoor ja koogiruudud. Lase veidi seista. Pane segu valmis küpsenud pruuni põhja peale, silu ära ja vala peale glasuur.