2. oktoober 2007

Tikri-porgandimoos

Alati on probleem - mida teha tikritega? Paljas tikrimoos on kuidagi igava maitsega ning ei kao ka talvel just kõige kiiremini moosiriiulitelt. Üks hea variant ongi lisada tikrile porgandid. Esmapilgul võib tunduda pentsik, et lisad moosile porgandit, kuid see teeb moosi mahedaks. Maitselt meenutab aprikoosimoosi.


2 kg tikreid
1kg porgandeid
1,3 kg suhkrut
vett

(Suhkrut võib ka rohkem panna, näiteks 1:1 pannes seisab moos paremini).

Keeda tikrid (puhastamata) ja porgandid eraldi anumates pehmeks. Keedetud tikrid suru läbi sõela, mille tagajärjel eemalduvad sisud kestadest. Läbi sõela surutud tikritele lisa tükeldatud porgandid. Püreeri saumikseriga. Seejärel tõsta pott tulele, lisades suhkru. Keeda pidevalt segades 10-20 minutit. Aseta moos ettevalmistatud purkidesse.

5 kommentaari :

  1. Mina olen ka tikri-porgandimoosi teinud, praktiliselt sama retsepti järgi (suhkrut panen veidi vähem). Mõnus maitse (soome allikad kutsuvad seda ka valemurakamoosiks:)

    VastaKustuta
  2. Kui tuleb hea tikrisaak, siis proovin teha seda moosi. Tundub maitsev.
    Üks teemaväline küsimus, et mis kellani täpsemalt see rannamõisa retseptivõistlus kestab? Kas näiteks 22.02(homme) õhtul saaksin veel retsepte lisada?

    VastaKustuta
  3. Mina tegin just üleeile purgi seda moosi lahti, soovitan!
    Kuna retsepivõistlus lõppeb 22.02, siis homme õhtul saab võistlusretsepti lisada küll.

    VastaKustuta
  4. Tere, kas kasutusel on tavaline suhkur või moosisuhkur? Kumba eelistada? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siin retseptis on kasutusel tavaline suhkur. Alati võib aga kasutada moosisuhkrut, mis moosi paksemaks teeb. Moosisuhkrut tuleks lisada aga pisut vähem võrreldes tavalise suhkruga. Seda saab maitse järgi vaadata:)

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails