7. oktoober 2007

Sõrnikud ehk kohevad kohupiimakotletid

Need sõrnikud on kohe eriti head! Paari nippi retseptis järgides on võimalik lõpptulemusena saada mõnusalt kohupiimased ja kohevad sõrnikud. Kindlasti pea meeles seda, et need kohupiimakotletid on kõige maitsvamad koheselt pannil küpsenuna. Sõrnikuid pakutakse tavaliselt hapukoorega, kuid maiasmokad võivad pakkuda seda piimakisselli, vaniljekastme või jäätisega. Kindlasti ära unusta marjahooajal lisada ka ohtralt marju!



ca 14 sõrnikut

2 (kuhjaga) sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
2 muna
400 g ricotta kohupiima


Praadimiseks:
võid ja õli


Serveerimiseks:
piimakisselli, toormoosi, marju või muud meelepärast


Sega kuivained omavahel. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Lase tainal külmkapis seista vähemalt 3 tundi (kõige parem üleöö)*. Seejärel kuumuta pannil võrdses koguses võid ja õli ning pane pannile supilusika abil pisikesed kohupiimakuhjakesed**.

* Seistes muutub tainas paksemaks, tänu millele on teda mugav pannil küpsetada.
** Küpseta sõrnikuid pannil madalal kuni keskmisel kuumusel, sest nii saad kindel olla, et sõrnikud jäävad seest küpsenud ja kohevad, samas aga tekitavad küpsetades endale peale kerge kooriku. Lisa võid ja õli iga uute sõrnikute küpsetamisel!

Märkus retsepti on pisut (maitsvamaks) kohandatud (17.07.2016)! 


18 kommentaari :

  1. ei pidanud pettuma, nostalgia maitselised tulid!

    VastaKustuta
  2. Aitähh, kõht sai täis :) Väga maitsvad sõrnikud olid!

    VastaKustuta
  3. Väga ilusad sõrnikud, Ragne. Ma olen väga suur sõrnikute fänn ja mulle meeldib kui nendes on tunda ka kohupiima terakesi, aga alati kui olen ise teinud, ei ole seda sobivat tekstuuri saavutanud. Parimad sõrnikud on siiani olnud Grossi toidukauplusest ostetud, seest eriti teralised. Kas sa oskaksid soovitada kohupiima või mingit erilist tehnikat, et saavitada teralised koogikesed?

    Tervitades Nette

    VastaKustuta
  4. Kusjuures, minu arvates on see "teraline" kohupiim oma sisult muutunud viimasel ajal täiesti kreemjaks, ilma teradeta kohupiimamassiks. Soovitan aga kasutada poole kogusena ricottat.

    VastaKustuta
  5. Nii nämmad tulid. Supper pühapäeva magustoit :)

    VastaKustuta
  6. Ma kasutasin poole kogusena ricotta kohupiima ja ülejäänud kogusena vanilje kohupiima, mõlemad kandilises pakis.Sõrnikud tulid mm kui head aga nende tegemine oli paras jamps... Ma mõtlen seda voolimise osa.. see tainas tuli kuidagi liiga vedel.. hästi kehv oli neid kätega teha, määris ja ei tahtnud hästi kokku jääda. Kas on mingi nipp selle jaoks? Panin jahu juurde.. muna oli ka piisavalt.. kas asi oli kehvas kohupiimas? Täna vaatasin kaubamaja letis olid sõrnikud ilusad prisked, ma poleks oma seguga selliseid kuidagi saanud...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. erilist nippi nende valmistamiseks ei ole. Kui tainas on liiga vedel, siis tuleb lihtsalt jahu lisada, et neid hõlpsam vormida oleks.

      Kustuta
  7. Kas ricotta asemel võib ka tavalist kohupiima (mittte torukohupiima) kasutada? Mõtlen, et kas see ei mõjuta kuidagi tekstuuri? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kohupiim peaks olema teraline ehk siis kas ricotta või tavaline kandilises pakendis kohupiim. Torukohupiim ei anna soovitud lõpptulemust:)

      Kustuta
  8. No supperhead tulid��serveerisin hapukoore ja vaarika toormoosiga ja pere kiitis. Tänud inspirstsiooni eest! Lähevad peagi kordamisele ��

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga suur rõõm kuulda. Need sõrnikud on ka minu ühed suured lemmikud:)

      Kustuta
  9. Kui panna palju jahu, siis kaob kohupiima maitse ja nad tulevad jahused plinnid. Pigem tuleks vedel kohupiim sõelal veest kuivemaks nõrutada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega jahu ei tohiks tõesti üleliia panna. Samas, kui tainas tuleb vedel, siis piisab juba lusikatäiest, et taina paksus muutuks:)

      Kustuta
  10. Minul ei tulnud retsepti järgi üldse välja. Pannil oli neid väga raske ümber keerata, seest jäid aga nagu vedel kohupiim. Praadisin väga madalal kuumusel. Eeldasin, et maitsevad kui sõrnikud, aga mulle meenutas maitse lihtsalt pakikohupiima.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pakun, et jahu läks liialt vähe. Kas need valmisid täpselt nii, nagu retseptis antud?

      Kustuta
    2. Üluoluline on jätta tainas paariks tunniks külma seisma, muidu ei saagi normaalselt küpsetada.

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails