1. oktoober 2007

Seljanka(põhi)

Seljanka põhja võib valmistada suuremas koguses ning hoida sügavkülmas, lisades sellele valmistamise ajal vaid soovitud koguses vett. Jällegi üks tore toit, mida võimalik külmutada ja kui söögitegemisega kiireks läheb, siis valmib seljanka mõne minutiga.


Valmistusaeg 20-40 min.

5 sibulat
2 spl rasvainet (õli)
6 hapukurki
loorberit,
pipart
soola
suhkrut

sinepit
3 spl tomatipüreed
3 spl ketšupit

300 g keedetud liha
100 g sinki
200 g viinereid
hakitud maitserohelist

1. Tükelda sibulad ja kuumuta rasvaines, lisa tükeldatud hapukurgid ja maitseained ning hauta 5-10 minutit.
2. Lisa tükeldatud , viinerid ja sink ning liha.
3. Kuumuta veelkord. Vajadusel maitsesta veel. Supp peab jääma parajalt vürtsine

Hüva nõu: kui armastad oliive, siis võib neid samuti supile lisada
Kui soovid kohe supipõhjast suppi valmistada, siis lisa vaid soovitud kogus vett. Serveeri hapukoore, maitserohelise ja sidruniviiluga.

3 kommentaari:

  1. Tere.

    Supitegu plaanis. Kas saaksite koguseid ja tüüpe (näiteks, milline liha või ketšup?) täpsustada, ma pigem ei tee omaloomingut :)
    Mitmele sellest kogusest võiks jätkuda?

    Aitäh ja ole terve!
    Ja sidruni ja oliivid peaks kindlasti koostisosadesse lisama. Kellele ei meeldi, jätab välja, aga kui ostmata jääb, on probleem :-D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere,

      Tegelikult käib kõik tunde ja maitse järgi! Ketšupi osas kasutada ikka seda, mis endale meeldib ning liha võib samuti olla see, mida parasjagu olemas on või poest hetkel kätte saab:) Lihaga koonerdada ei tasu;)

      Kustuta
  2. Viinereid ei tasu supipõhjaga koos purki panna. Seda lõigake ikka valmis supi peale.

    VastaKustuta