1. oktoober 2007

Pelmeenivorm

Väga lihtne ja maitsev roog. Retsepti kohandasin vastavalt enda maitsele. Pole vist veel inimest, kes seda rooga kiitnud pole. Seetõttu olen seda retsepti juba mitmetele tuttavatele edasi andnud. 
 
 
300-400g pelmeene (oleneb sööjate arvust)
3-4 muna
2 sl hapukoort
2 dl piima
1 paprika (võid asendada ka näiteks hapukurgi või külmutatud köögiviljaseguga)
1 väike sibul
100 g juustu
basiilikut või punet (soovi korral)
soola (sidruni)pipart

1. Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi (ahjuvormi põhi peab olema pelmeenidega kaetud).
2. Prae paprikaribasid ja tükeldatud sibulat pannil võis paar minutit, pane samuti vormi.
3. Lisa paprika-sibulasegu peale juust.
4. Klopi munad hapukoore ja piimaga läbi (maitsesta tugevalt), kalla kõige peale (NB! segu peab katma pelmeene).
5. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.

33 kommentaari :

  1. ahjuvormi põhi peab olema kaetud-kas nt fooliumiga oleks ok-või jääks pelmeenid sinna kinni?
    huvitav kui paprika aemel lisada tomatit või tomatikastet, kas see sobiks?

    VastaKustuta
  2. ma olen halvasti siia kirja pannud: tegelikult ma mõtlesin siin juures seda, et ahjuvormi põhi peab olema pelmeenidega kaetud. Vormi eelnevalt vooderdama küpsetuspaberiga ei ole vaja.

    Tomat või tomatipasta sobivad suurepäraselt paprika asemel, eriti soovitaks just tomatit kasutada;)

    VastaKustuta
  3. minu poolsed vabandused murakale, et segaselt retsept on kirjutatud, Aga teen retsepti selle pealt parandused:)

    VastaKustuta
  4. Olen analoogset rooga ammu teinud, kuid omapoolselt lisan, et olen sinna lisanud parasjagu külmkapis lõpukorral olevaid toiduaineid (grillkana lõpujääke, vorsti-sinki, makarone, keedetud juurvilja jne., jne.). Hea kiirelt teha, kui tulevad ootamata külalised, kel pole palju aega. Siiani kõik vaid kiitnud. Mina nimetan seda pelmeeni ahju-pizzaks.
    Terv.,
    Mr. Kolk

    VastaKustuta
  5. Täiesti nõus, et selle roa tegemise juures saab igasugu toidujääke ära kasutada. Ise olen seda samuti just ootamatutele külalistele valmistanud. Minu arvates jätab see toit mulje, nagu selle kallal on tohutult aega ja vaeva nähtud:)

    VastaKustuta
  6. ma tegin vormi, ja võtsin siis välja, hakkasi tõstma, ja ta oli selline pehme ja lagunes , ja kui olin tüki vormi seest välja võtnud, siis voolas tühja kohta vedelik, (ilmselt piima muna jms.. ) , eitea milles viga oli :S

    VastaKustuta
  7. arvatavasti oleks vorm tahtnud kauem ahjus olla, et muna-piima segu kõvemaks muutuks.

    VastaKustuta
  8. Mina olen pelmeenid eelnevalt mõnusalt krõbedaks praadinud ja siis ahju pannud. Tuleb palju parem ja näeb ka parem välja.

    VastaKustuta
  9. Praadimise puhul saab minu laiskus minust võitu:)

    VastaKustuta
  10. Proovisin täna järele,väga hea tuli,aga liiga ruttu sai otsa.

    VastaKustuta
  11. Tegime täna, väga maitsev tuli! Kui vorm oli 15 minutit ahjus olnud, katsime igaks juhuks fooliumiga, sest pealt hakkas kergelt pruunikaks minema ning võtsime viis minutit enne vormi ahjust välja võtmist pealt ära. Meie kasutasime pool pakki köögiviljasegu. Vend hindas seda rooga kümnepallisüsteemis seitsmega, isa ütles ,,pole paha'' ehk meie peres siis väga hea :)

    VastaKustuta
  12. Meie tänane õhtusöök. Paprika asemel kasutasin külmutatud spinatit. Ahjus küpses vorm aga poole tunni asemel terve tunni (eks sõltub küpsetusvormist ja ahjust...), nii et andis oodata, aga ootamine oli kuhjaga väärt! Karta on, et läheb kunagi ka kordamisele. :)

    VastaKustuta
  13. See on minu kiirelt-ruttu-valmis õhtusöök. Täiesti lollikindel:)

    VastaKustuta
  14. Tere, Soovin ka seda vormi teha, kuna siin on ainult kiidusõnu ja kapis mitu kilo pelmeene:) Odav söök ka:)
    Küsimus oleks aga, et kui suurt vormi te selliste koguste juures kasutasite ja mitu inimest söönuks saab?

    VastaKustuta
  15. Seda vormi teen ma viimasel ajal peast, selles mõttes, et kuipalju midagi leidub, siis seda ka kasutan.

    Selle koguse juures aga soovitan kasutada sellist küige tavalisemat ristkülikukujulist ahju/koogivormi (25x17cm näiteks). Neljale sööjale on sellest enam kui küll:)

    VastaKustuta
  16. Palun veel abi võhikule - palju umbes soola ja lihamaitseainet võiks panna? Arvestades, et hapukurk ja juust on ka soolased.

    VastaKustuta
  17. Soola olen pannud puhtalt maitse järgi - mnnasegu peab ikka korralikult maitsestama. Ma pakun, et äkki 0,5-1 tl ? Lihamaitseainet ma pole ammu kasutanud. Maitsestangi soola, pipra ja ürtidega.

    VastaKustuta
  18. Tegime ka täna seda pelmeenivormi vahelduseks ahju- ja keedupelmeenidele. Väga maitsev tuli. meil küll kodus piima ja lihamaitseainet ei olnud, aga selle muna-hapukoore segule lisasin kerget majoneesi, kurgivedelikku ja kartulimaitseainet+soola :D Väga maitsev tuli! Aga mina tegin leivavormiga (lapsele ja endale) ja sinna panin fooliumi igaks sajaks juhuks alla ja pelmenkarid jäid sinna ikkagi kinni :( Noh taldrikule tuli vorm suht plõnn, aga maitses häste!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Fooliumi? Küpsetuspaber oleks ehk ikka parem olnud:)

      Kustuta
    2. Järmine kord siis proovime küpsetuspaberiga - noh loll pea on ihu nuhtlus :P

      Kustuta
  19. Väga supper söök. Mees kiitis. Ise praadisin sibula ja riivitud porgandi. Lisasin veel soolakurki ja musti oliive. Juustu korralikult ja peale panin kastme kus oli toorjuust ja hapukoor ning muidugi ka muna.

    Aitäh :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Issake, ma ise pole seda toitu pikka aega teinud. Nüüd tuli isu:) Tore, kui meeldis!

      Kustuta
  20. Meie pere leiab ikka ja jälle selle retsepti üles. Aitäh Ragne!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on tore kuulda. Ma ise teen seda vormi ikka ka vahel, isegi ilusam ja värskem pilt on klõpsitud, aga olen ununenud seda vahetada. Pean selle vea parandama;)

      Kustuta
  21. Aitäh idee eest! Poleks uskunudki, et pelmeenidest saab nii maitsva vormiroa. Pani pelmeenide peale veel külmutatud juurvilju, mune ka rohkem. Väga hää!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pelmeenidest saab samal põhimõttel valmistada ka pelmeenitpitsat, soovitan: vor´mi panna pelmeenid, tomatipasta, hakitud basiilik, riivjuust ning seejärel ahju:)

      Kustuta
  22. Tere.kui teen klaas ahju vormis.kas siis tuleb ka hea..

    VastaKustuta
  23. Milliseid pelmeene kasutate?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ei ole kindlaid eelistusi. Kui on oma lemmiksort, siis võib neid julgelt kasutada:)

      Kustuta
  24. Kui tomat panna kas seda siis pannil enne veidi praadid

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails