1. oktoober 2007

Kirju koer

/Prindi retsept/

Kõige parem kirju koera tegemise juures on see, et aineid võid ka tunde järgi panna ja ikka tuleb hea kook. Kui tahad tumedamat kooki, lisad rohkem kakaopulbrit või kui kapis leidub šokolaadi, siis ka sellega võib patustada (jättes välja tõsiasja, et see kook on ju ise ka üks suur patt). Kunagi panin kirju koera sisse pool topsi sulatatud Nutellat. Asetasin valmis taigna vorstikujuliselt toidukilesse mähituna külmakappi ning kui see tahenenenud, lõikasin sellest viilud. Seejärel asetasin ülejäänud sulatatud nutellasse ning siis kookoshelvestesse. Hästi ilusad tulid ja maitsvad ja ka magusad! Aga kuna nii-nii-nii palju magusat ei kannata enam miskipärast, siis teen nüüd sellise retsepti järgi:

180 g küpsiseid
ca 50 g suhkurt
2 sl kakaopulbrit
100 g hakitud marmelaadikomme
50 g sulatatud võid
40 g hapukoort

Huvitava ja hea maitse tekitamiseks võib lisada paar tilka mandliessentsi või amarettot või rummi.

Murenda küpsised kaussi. Lisa suhkur, kakao ja hakitud marmelaadikommid. Lisa sulatatud või, hapukoor ja sega kõik korralikult läbi. Pane segu toidukilele ning vooli vorstiks. Mässi toidukilesse ning pane külmkappi paariks tunniks tahenema

4 kommentaari:

  1. Lisasin u poole rohkem hapukoort kuna muidu ei hakanud väga kokku. Võib-olla oli asi selles, et kasutasin laktoosivaba. Muidu on koos siuke nagu üks kirju koer olema peab, isegi parem kui tänapäeva poe omad. Rummi võiks ka lisada maitseks :)
    Ega sa ei oska öelda, kuidas tehakse neid kirju koera komme. Rohkem kakaod ja vähem küpsiseid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures ma ei ole väga selle nurga alt uurinud Kirju koer koostist, aga jah, need on ikka super head kommid:)

      Kustuta
  2. Sellest kogusest võist ja hapukoorest ei tule kuidagi nii mahlane kirju koer, kui retsepti juures olev pilt tundub. 🥺

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas ülejäänud komponendid läksid õige kogusena?

      Kustuta