30. september 2007

Röstitud suvikõrvitsarull

...ehk ajaga kaasas käies - suvikõrvitsa sushi. Tegemist ühe mõnusalt makrase ja tibake vürtsise suupistega. Väike soovitus ka: kindlasti soovitan suvikõrvitsat viilutada noa abil, mitte juustnoaga, muidu tulevad liigselt õhukesed viilud, mis kipuvad ahjus kuivama.


2 tk suvikõrvitsat

5-6 makrapulka

2-3 spl Merevaigu sulatatud juustu
petersellilehti
1 tk vürtsikat tšillit

soola, pipart maitsestamiseks
natuke õli röstimiseks


Lõika suvikõrvits noa abil peenteks laastudeks, pintselda peale õli, raputa näpuotsaga soola ja pipart ning küpseta neid ahjus 180˚C juures, kuni nad on õrnalt pruunikad. Võta ahjust välja, aseta köögipaberile kuivama ja jahuta.

Lõika makra pooleks. Võta jahtunud suvikõrvits, määri sellele Merevaiku õhukese kihina ja pane keskele petersellileht koos makra tüki ja tšilli ribaga ning keera kõik kokku . Võid kinnitada murulauguga, sidudes see õrnalt sõlme. Söö suupistena.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar